Welkom

Op de website van de Stichting Beheer het Groeiend Monument.

Met deze website willen wij iedereen, maar in het bijzonder de bewoners van Amsterdam Zuidoost informeren over onze activiteiten ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Bijlmerramp. Wij willen met de website contacten leggen en communiceren met iedereen die daarin geïnteresseerd is, vooral met nabestaanden van de slachtoffers van de ramp. Verder willen wij via de website contacten leggen en communiceren met vergelijkbare organisaties. Organisaties die slachtoffers van rampen herdenken, maar ook andere geïnteresseerde instellingen.

Contacten leggen en communiceren met elkaar en zo verbindingen leggen en bindingen scheppen tussen bewoners van Amsterdam Zuidoost onderling en met anderen. Mensen die hun berichten, hun verhalen, hun gedichten, foto’s, video’s en ander beeldmaterialen met ons willen delen. Zo willen wij de slachtoffers van de ramp blijven herdenken.

Wij herdenken het moment op 4 oktober 1992, om zes minuten over half zeven ’s avonds, toen een vrachtvliegtuig van El Al op de flats Groeneveen en Kruitberg neerstortte. Op dat moment verloren tientallen mensen het leven. Deze dierbaren die zijn heen gegaan, hebben de levens van velen, nabestaanden, overlevenden en betrokkenen, drastisch veranderd. Bewoners van Amsterdam Zuidoost en anderen die de ramp van dichtbij hebben meegemaakt, herinneren zich deze gebeurtenis als de dag van gisteren. De pijn en het gemis van dierbaren verdwijnt nooit. Mee te doen met de website kan ook helpen om de pijn en het gemis te verzachten.

De website is nog niet compleet en door met ons mee te doen, kunnen wij deze website verder ontwikkelen en actueel houden. Help ons en doe mee.

De redactie